Ungdomshuset jubler over meningsmåling
Ungdomshuset jubler over, at knap hver fjerde dansker støtter deres sag, selv om flertallet går ind for at huset på Jagtvej 69 skal ryddes.

Langt de fleste danskere mener, at Ungdomshuset skal ryddes. Kun 24 procent af befolkningen mener ifølge en undersøgelse foretaget for TV 2 af Megafon, at ungdomshuset skal bevares. Alligevel mener ungsomshusets brugere ifølge Politiken.dk, at undersøgelsen er en god nyhed for dem.

»Vi kan ikke få armene ned«, skriver en af husets talsmænd, Jan, i en pressemeddelelse.

De unge har regnet sig frem til, at 24 procent af befolkningens støtte svarer til samme opbakning, som den vælgerne gav Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) ved sidste kommunalvalg. Her fik Socialdemokraterne 60.000 af 240.000 stemmer.

Megafonundersøgelsen viser også, at 51 procent af befolkningen mener, at Københavns Kommune bør tilbyde de unge et nyt hus. 39 procent ikke mener, det er kommunens ansvar.

Kommunen har meddelt, at den kun kan hjælpe de unge, hvis de frivilligt vil gå med til at flytte deres aktiviteter til et andet hus. De unge, derimod, har endnu ikke taget stilling til, om de vil forlade det omstridte hus ved Nørrebros Runddel.

Selv om næsten en fjerdedel af befolkningen åbenbart ser positivt på, at huset på Jagtvej 69 fortsat skal være ungdomshus, så tager næsten alle klart afstand fra de voldelige uroligheder under de unges demonstration 16. december.

Hele 82 procent mener, at ansvaret for urolighederne primært ligger hos de unge. Kun 2 procent peger på, at politiet var skyld i balladen.