UNGDOMSHUSET 1.102 håb om en fredelig løsning

Overborgmesteren var på juleferie, da Ikkevolds-Initiativet mødte op på rådhuset for at aflevere en fredelig appel til de københavnske politikere.Af Morten Terpmote@avisen.dk@BRØD:De sidste papirer blev fisket op af muleposen og lagt i kuverter på stenbænken i rådhusets mægtige forhal, da nøjagtig 1.102 underskrifter i går skulle overrækkes til overborgmester Ritt Bjerregaard (S).De mange personer havde skrevet under på Ikkevolds-Initiativets appel til rådhuspolitikerne om at finde en fredelig løsning på konflikten omkring Ungdomshuset.Et initiativ, der er startet af Ungdomshusnaboerne Rikke Rask fra Søllerødgade og Karen Henriksen fra Julius Bloms Gade, der begge bor et stenkast fra det omstridte og rydningstruede hus.

Gik forgves

Men de gik forgæves. For Ritt var ikke at finde. Og også borgmesterkollegerne gemte sig denne første hverdag i det nye år.Så de to kvinder fik hilst på mange sekretariatsledere i deres færd op og ned ad rådhuset lange gange. Underskrifterne blev samlet ind ved en demonstration til fordel for Ungdomshuset i lørdags, og de møder sammen med postkort og plakater fra initiativet de københavnske politikere, når de returnerer fra juleferien.

Stadig optimister

Selvom det denne dag ikke lykkedes at få kontakt til de folkevalgte, lever optimismen hos de to bagkvinder.»Så længe politikerne viser initiativ, er jeg overbevist om, at Hanne Bech Hansen (politidirektør, red.) vil vente med at rydde Ungdomshuset. I et andet initiativ har vi sammen med Center for Konfliktløsning før jul inviteret Faderhuset, Borgerrepræsentationen og Ungdomshuset til at mødes med en erfaren konfliktmægler, så de får mulighed for sammen at finde en fredelig løsning,« siger Karen Henriksen, der allerede for mange år siden dansede om juletræet i Ungdomshuset. Dengang hed det dog Folkets Hus og tilhørte arbejderbevægelsen.I dag er der deadline for svar fra konfliktens parter – Ungdomshuset, kommunen og Faderhuset – til Center for Konfliktløsning.