Ungdomshus-nabo truet til tavshed
Stifteren af beboergruppen "Naboerne på Nørrebro" støttede i lang tid Ungdomshuset. Det gør han ikke længere, og derfor må han nu bære en overfaldsalarm efter at have fået telefontrusler

Han er vant til at sige sin mening råt for usødet. Men Martin Stahl, stifter af borgergruppen Naboerne på Nørrebro, tænker sig nu ekstra om, før han taler til pressen.
Den 32-årige familiefar, der sammen med borgergruppen ønsker en fredelig løsning på konflikten omkring Ungdomshuset, har nemlig modtaget så alvorlige trusler, at politiet nu har bedt ham om at bære en overfaldsalarm. Truslerne blev for nylig indtalt på en telefon til kriminalpolitiet og stammer ifølge politiets vurdering fra det autonome miljø omkring Ungdomshuset, fortæller Martin Stahl.

»Politiet sagde, at de fik en telefontrussel, hvor en person blandt andet også sagde, at Ungdomshuset er træt af Martin Stahls negative udtalelser . Det fik politiet til at reagere og give mig en overfaldsalarm, fordi de mener, at truslen kommer fra det autonome miljø omkring Ungdomshuset,« siger Martin Stahl. Truslen blev indtelefoneret 17. december, dagen efter, at de autonome omkring Ungdomshuset havde lavet optøjer og hærværk under deres demonstration. Optøjerne fik med det samme Martin Stahl til i Radioavisen at tage afstand fra Ungdomshuset, som beboergruppen ellers tidligere havde støttet. Netop den nye kritiske kurs er ifølge Martin Stahl en åbenlys årsag til truslerne.

»Det er i hvert fald utrolig påfaldende, at samme dag vi valgte en kritisk linje, så blev truslen indtalt,« siger han. Martin Stahl, der har en kone og to børn, tænker sig nu ekstra om, før han udtaler sig.
»Man bliver skræmt, ked af det og vred,« siger han.
Martin Stahl vil dog gerne kritisere, at venstrefløjen ikke tager afstand fra det autonome miljø en gang for alle.

»Dansk Folkeparti har for længst taget afstand fra grupper som Dansk Front.
»Men jeg forstår ikke, at Enhedslisten ikke vil tage afstand fra de autonome i Ungdomshuset, som bruger vold for at nå deres mål,« siger Martin Stahl.
Han har endnu ikke haft brug for sin overfaldsalarm. Ved et enkelt tryk på alarmen vil politiet komme, og satellitudstyret sikrer, at hans færden kan spores 24 timer i døgnet.
Politiet må ikke udtale sig om sager, hvor personer bliver beskyttet med overfaldsalarmer.

Nyhedsavisen kunne i oktober afsløre, at Ungdomshuset på et internt møde havde opfordrede til at bruge vold og hærværk, hvis huset blev ryddet.
Siden har Ungdomshuset ikke villet tale med Nyhedsavisen.