Ungdomshus mister støtte efter nytårstale
Konflikt ? Brugerne af Ungdomshuset bærer alene ansvaret, hvis sagen om Jagtvej 69 atter udvikler sig voldeligt, mener politiker

Ungdomshuset mistede opbakning fra Københavns Rådhus, da brugerne søndag bød det nye år velkommen med en tale. Af nytårstalen fremgik det blandt andet, at brugerne ikke ser et alternativ til Jagtvej 69, og at de ikke har i sinde at forlade huset frivilligt.»Der er ikke noget alternativ til Jagtvej 69. Det findes kun i medierne og hos politikerne (...) går man, får man intet,« sagde den unge parykklædte kvinde, der fremførte talen, ifølge politiken.dk.Hvis det er holdningen, kan politikerne i Københavns Borgerrepræsentation ikke gøre mere, mener Manu Sareen, der er gruppeformand for De Radikale.»Jeg synes egentlig, at det er fedt, at de endelig kommer med en klar udmelding. Det har været meget svært at finde ud af, hvad de egentlig ville. Men hvis de virkelig mener, at der ikke er et alternativ til Jagtvej 69, så er vores rolle udspillet,« siger han.

Troede p lsning

De Radikale har sammen med Socialdemokraterne og SF forsøgt at finde en løsning på konflikten om Ungdomshuset, og ifølge Manu Sareen er dialogen med de unge fortsat i juledagene.»Jeg troede virkelig, at vi kunne finde en løsning. Vi har sagt, at kommunen ikke ville købe et nyt hus til dem, men at vi godt ville hjælpe Fonden Jagtvej 69 med at finde et nyt sted. Samtidig sagde vi, at vi godt ville tale om kommunalt tilskud til driften. Så bolden lå hos de unge,« fortæller Manu Sareen, der sidst på ugen fik den besked fra de unge, at det kunne politikerne glemme alt om.Med samme budskab gentaget i nytårstalen mener Manu Sareen, at det alene er de unges ansvar, hvis konflikten på Nørrebro atter udvikler sig voldeligt. Og det kunne ordene i Ung-domshusets nytårstale tyde på.

De unges ansvar

Ifølge politiken.dk afviste den unge kvindelige taler, at der er to forskellige grupper i huset – én gruppe, der står for de kulturelle arrangementer, og en anden, der sidder »nede i kælderen med sort tøj og styrthjelme på og venter på enhver anledning til at gå ud og slås med politiet.«Efter disse ord trak den unge kvinde ifølge netavisen en elefanthue ned over ansigtet og sagde:»Der er kun én gruppe.«Manu Sareen siger:»Kommunen har også haft et ansvar overfor københavnerne for, at det her ikke udvikler sig voldeligt igen. Men nu er det alene de unges ansvar. De er voksne nok til at vide, at når de lukker for al dialog, så trapper de konflikten op. «Men politikerne kan ikke fraskrive sig deres del af ansvaret, hvis brostenene atter flyver på Nørrebro. Det mener Knud Foldschack, der er bestyrelsesmedlem i Fonden Jagtvej 69.

Ren maskerade

»Hvis det kommer til vold igen, skal jeg være den første til at beklage det. Men det er desværre forudsigeligt. De seneste to måneder har afsløret, at politikernes løfter om at ville hjælpe de unge var den rene maskerade. Politikerne har intet gjort,« siger Knud Foldschack og tilføjer, at de folkevalgte meget nemt kunne løse problemerne – hvis de ville.»Borgerne i Københavns Kommune vil jo gerne have et Ungdomshus, men ikke volden. Hvis Københavns Kommune vedkendte sig, at der skulle være et Ungdomshus, så ville problemet jo være løst. Så ville det ikke komme til vold,« mener han.