Ungdomshus-demo blev til kaos og vold
Det kom hurtigt til voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter under lørdagens demonstration for Ungdomshuset på Nørrebro. Både raketter, brosten og tåregas føg gennem luften. Men godt en time senere havde politiet fået overtaget.

Klokken var ikke meget over 16, da de første store brag genlød over Nørrebro. Henved 1.000 demonstranter fra det autonome miljø spredte sig i gaderne fra huset på Jagtvej 69. I front gik autonome fra Tyskland under slagordene »Ungdomshuset bli?r«. Det var tydeligt, at demonstranterne ikke var fredeligt indstillet. Mange af demonstranterne var maskede med hjelme og hætter, og der blev kastet med sten, flasker, malingbomber, raketter, kanmonslag og cykler. Ifølge DNY?s reporter havde flere af demonstranterne også våben såsom jernrør og andre metalgenstande. Mindst én politibil blev smadret, og et par betjente kom ind under en bil. Ingen kom dog alvorligt til skade. Politiet besvarede de unges angreb med tåregas og hunde.

Allerede ved 17-tiden lod det til, at politiet havde fået bremset optøjerne. Demonstrationen blev inddæmmet, og mange af de unge flygtede ind i opgange og møntvaskerier. Rundt omkring gik små grupper af demonstranter løs på butiksruder, biler og stilladser. Også Nørrebro nærpolitistation fik en overhaling med brosten. Flere steder blev der sat ind til containere.

Mindst 30 af de unge er blevet anholdt og én måtte køres væk i bevidstløs tilstand - ifølge Ritzau havde han alvorlige læsioner i hovedet.