Ung TV2-stjerne taler ud om voldsdom
Den første single fra Xanders andet album udkommer den 17.september. Foto: Polfoto/arkiv / POLFOTO
I august 2011 fik den unge sanger og tv-vært Xander en voldsdom, for at have tævet en anden mand med et jernrør. Nu tager han blad fra mund.

En ung mand bliver i maj 2011 undersøgt på Rigshospitalet. Han har buler i hovedet og et rødt mærke bag øret. Det har han fået, fordi den unge sanger Xander har slået ham i hovedet med et jernrør.

Tre måneder senere falder dommen over sangeren, som får 60 dages betinget fængsel og 40 dages samfundstjeneste for vold.

Nu tager den unge Voice-vært første gang bladet for munden. Det skriver Ekstra Bladet.

- Der skete så mange ting den aften, og alle os, der var involveret i det, er kede af den måde, det udviklede sig på. Det blev meget hypet, for det var ikke så slemt, siger Anne Linnets 24-årige søn til Ekstra Bladet.

På den den fatale aften i maj blive Xander i følge Ekstra Bladet vækket af, at hans bofælle har taget nogle venner med hjem fra byen. De har drukket, og bliver aggressive, da Xanders bofælle beder dem dæmpe sig, så Xander kan sove videre. De truer med 'at smadre' og stikke sangeren med kniv.

Klokken 3.30 går Xander ifølge Ekstra Bladet ind i stuen med et jernrør i hånden. Der opstår tumult, og han slår ud efter den mest højtråbende gæst og rammer.

Da politiet af egen drift vælger at sigte tv-værten for vold, rammer nyheden landets medier som en bombe.

- Det var surrealistisk, at se sig selv på forsiden på den måde. Men værre er det jo heller ikke. Det er klart, at det sælger aviser, at jeg har slået en anden mand, og det var helt klart medierne, der blæste det op til noget, det ikke var, siger Xander til Ekstra Bladet.

Ifølge sangeren, var der en masse, der ledte op til den voldelige episode. Men han har ikke lyst til at fortælle offentligheden om det.

- Jeg synes, det kun kommer mine nærmeste venner, folk der var i lokalet, og min familie ved. De ved alle sammen lige præcis, hvad der skete. Det er privat og rager i princippet ikke andre, siger han.

I aften kan man for første gang opleve Xander som coach i talentprogrammet "Voice - Danmarks største stemme".

Kilde: Ekstra Bladet