Ung mand smadret af håndværker-tæskehold
En marokkaner er blevet overfaldet i Vanløse. Fem litauiske håndværkere er lige nu mistænkt. Foto: Colourbox
Politiet har anholdt fem litauiske håndværkere, som mistænkes for grov vold mod en 18-årig marokkaner.

I nat blev en ung, marokkansk mand gennembanket i Vanløse. Angiveligt står et tæskehold på fem litauiske håndværkere bag volden.

Sagen virker ganske uhyggelig ud fra de foreløbige spor.

"Der var visse tegn i bygningen på, at der kunne have foregået en afstraffelse som den beskrevne, der var ligedes blodstænk på et par af de anholdte, som kan stamme fra gennembankningen af marokkaneren," siger den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi Kristian Aaskov til Ekstra Bladet.

De fem håndværkere er nu sigtet og skal i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Lidt over klokken et natten til mandag blev den 18-årige marokkaner opdaget på Slotsherrensvej. Han bankede på hos et par naboer til industribygningen, hvor volden var foregået. Den unge mand bad naboerne om hjælp kun iført boksershorts.

Der var blod i hans ansigt, og han havde andre tegn på grov vold. Blandt andet var flere af hans tænder slået ud, og han havde små sår fra knivsnit flere steder på kroppen. Senere undersøgelser viste, at han også havde en punkteret lunge.

Politiet mener, manden er blevet smidt af vinduet i bygningen, hvor de fem litauere arbejdede som håndværkere. Og bag tæskeholdet står måske en magtfuld kriminel.

"Offeret har sagt, at overfaldet på ham er blevet beordret af en magtfuld narkohandler fra Nørrebro i København. Den del af afstraffelsen skal vi have kigget nærmere på. Lige nu har vi kun hans ord for, at det forholder sig sådan, og der er endnu ikke etableret links mellem ham og en narkohandler eller de fem baltere og en narkohandler," siger Kristian Aaskov til Ekstra Bladet.

Den 18-årige bliver undersøgt på Retsmedicinsk Institut, og gerningsstedet er ved at blive undersøgt af kriminalteknikere.

Kilde: Ekstra Bladet