Ung dansker får ny Tinkoff-kontrakt
Den danske cykelrytter Jesper Hansen har forlænget sin kontrakt med Tinkoff-Saxo. Øvrige danskere mangler.
Jesper Hansen vandt en etape og den samlede sejr i Tour of Norway. Succesen har givet kontrakt for næste sæson.
Jesper Hansen vandt en etape og den samlede sejr i Tour of Norway. Succesen har givet kontrakt for næste sæson. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Cykelholdet Tinkoff-Saxo har forlænget kontrakter med seks ryttere for næste sæson. Blandt dem er den 24-årige dansker Jesper Hansen.

Det oplyser holdet i en pressemeddelelse torsdag.

Jesper Hansen vandt i denne sæson det norske etapeløb Tour of Norway og har vist gode takter som hjælperytter i andre cykelløb.

- Disse ryttere har alle bidraget til at styrke vores hold, og flere af dem er lovende talenter, siger holdets ledende sportsdirektør Steven De Jongh i pressemeddelelsen.

Det var Steven De Jongh, som tog over, da Bjarne Riis stoppede på holdet tidligere i år.

De øvrige ryttere, som har forlænget aftalerne er slovakken Michael Kolar, polakken Pawel Poljanski, australieren Jay McCarthy og russerne Ivan Rovny og Nikolai Trusov.

Jesper Hansens kontraktforlængelse var ventet, og dermed ser det fortsat ud til, at kun to af Tinkoff-Saxos seks danske cykelryttere fortsætter på holdet i næste sæson.

Michael Valgren har i forvejen kontrakt for næste sæson. Det samme har nu også Jesper Hansen, mens vinderen af Post Danmark Rundt - Christopher Juul-Jensen - rejser til det australske World Tour-hold Orica-Greenedge.

Matti Breschel, Michael Mørkøv og Chris Anker Sørensens fremtid er indtil videre uvist.

Det russiske cykelhold vil i anden halvdel af august melde yderligere kontraktforlængelser og nyerhvervelser ud.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.