Ung brite sender Kim Clijsters på pension
Den tredobbelte US Open-mester er ude af turneringen efter nederlag i anden runde. Nu stopper hun karrieren.

Den 18-årige tennisspiller Laura Robson besejrede overraskende den belgiske stjerne Kim Clijsters ved anden runde af US Open.

Med cifrene 7-6, 7-6 måtte Clijsters ikke bare forlade grand slam-turneringen, som hun tidligere har vundet tre gange. Kampen mod Robson blev også belgierens sidste tenniskamp, da hun allerede inden turneringen havde planlagt et karrierestop.

- Jeg føler, det er et perfekt tidspunkt at trække mig tilbage på. Jeg ville bare ønske, at det ikke var sket i dag. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, men jeg var bare ikke god nok, erkender Clijsters efter nederlaget.

Den 29-årige belgier har ellers en imponerende stime af sejre i turneringen. Onsdagens nederlag til Robson var Clijsters første i 23 US Open-kampe i træk.

Den unge brite, som blot var fem år gammel, da Clijsters første gang stod på tennisbanen i US Open, spillede offensivt under hele kampen.

- Jeg prøvede at spille så aggressivt som muligt, fordi jeg vidste, at Kim Clijsters ville dominere kampen, da hun selv er en meget offensiv spiller. Jeg gik bare derud og arbejdede som en gal, siger Laura Robson.

Kim Clijsters takkede onsdag af foran de mange tilskuere på den samme tennisarena, hvor hun i 2005 vandt sin første Grand Slam-titel.

I 2009 og 2010 vandt hun ligeledes US Open. Clijsters har tidligere sagt, at hun forlader sporten for at bruge mere tid på familien.

- Det har været det hele værd. Men jeg ser frem til den næste del af mit liv, siger belgieren.

I næste runde får Laura Robson igen en svær modstander, da hun står over for kineseren Li Na, som uden problemer besejrede Australiens Casey Dellacqua 6-4, 6-4.

Verdens nummer et, Victoria Azarenka, sikrede sig også en plads i tredje runde ved US Open.

/ritzau/AFP