Undgå ulykker i julen
Stearinlys er en af grundene til, at der sker mange ulykker i julen. Colourbox
Stearinlys er blot en af de farlige fælder. Se, hvordan du kommer sikkert gennem julen.

Aller Media

Selvom julen er en fredelig og idyllisk tid, skal man være på vagt, når man åbner dørene op for den helt store julefest. For når man blander børnenes spænding, forældrenes julestress og en sjat alkohol, kan der ske mange uforudsete ulykker.

Den hårde juletid er du trist og ensom i julen. Læs mere på oestrogen.dk

Pas på i køkkenet

Køkkenet er det mest oplagte sted for ulykker i hjemmet. Her er der varme gryder, kogende vand, skarpe knive, og ofte foregår tingene i et lidt højt tempo. Til jul bliver året måske største måltid tilberedt i køkkenet, og af samme grund er risikoen for ulykker også ekstra stor denne ene gang om året. Så pas ekstra godt på i køkkenet, og gå i gang i god tid, så du stresser mindst muligt.

Tag jer god tid til udpakningen af gaver

Ungerne og andre barnlige sjæle er naturligvis ivrige efter at få pakket gaverne op. Det er fristende at tage en saks eller kniv frem. I så fald skal man være forsigtig. De fleste af os kender den genstridige emballage, som ofte befinder sig rundt om legetøj. Derfor er det en god idé at tage sig god tid med at få åbnet indpakningen, så man ikke skærer sig forhastet på enten saks eller kniv. Sørg også for at rydde papir og gavebånd af vejen, efterhånden som gaveudpakningen skrider frem.

Feminas juleeksperter: Sådan pynter vi op til jul. Se mere på femina.dk

Vær forsigtige med de levende lys

Juletræet udgør også en fare, og i særdeleshed hvis du vælger at have levende lys til at pryde træet. Hav en ildslukker, en spand vand eller et par store flasker med danskvand i nærheden. Danskvandet har den evne, at hvis det bliver rystet, kan man spraye vand ud over ilden, hvilket er effektivt, når den skal slukkes. Faren gælder selvfølgelig ikke kun for juletræer, men også for adventskranse eller juledekorationer. Hold også øje med, at lysene slukkes førend de er helt nedbrændte.

Tjek den elektriske kæde

Hvis du bruger elektriske juletræskæder, så tjek ledningerne igennem, så der ikke opstår kortslutninger, eller man risikerer at få stød ved at røre ved træet. Køb en ny og mere sikker juletræskæde, hvis den gamle er for slidt.

Prinsens ungdomskæreste alvorligt syg. Læs mere på femina.dk

Pas på stigen

Selv julepynten kan være farlig, især under oppyntning af hjemmet. Sørg for at stå på en sikker stige eller stol, når du pynter op til jul, så du ikke falder og slår dig. Hvis der er små børn i hjemmet, så vær sikker på, at julepynten er uden for deres rækkevidde. For et barn ser det mangefarvede, blinkende og strålende julepynt vældigt interessant ud, men børn har det med at putte ting i munden. Det kan betyde, at julepynten ender med at sidde fast i halsen på de kære små.

Kilde: National Health Service, Storbritannien og Samvirke.dk