Det er velkendt, at hvis du er på diæt, så kan bare et restaurantbesøg slå din slankekur ud af kurs, men meget afhænger også af, hvor du sidder i restauranten. Der er steder, hvor du kan spise mindre og sundere eller omvendt.
Få et sundt forhold til mad. Læs mere på q.dk
Professor Brian Wansink fra Cornell University, og hans hold af forskere, har besøgt 27 restauranter i USA for at studere spisestedernes indretning, og hvad folk spiste ved de forskellige borde, alt efter hvor de sad i restauranten. Her kunne de konstatere, at det havde en stor indflydelse på, hvad man bestilte, alt efter hvor man sad. Deres opdagelser er for nyligt udgivet i bogen ’Slim By Design’. Her kan du læse et udpluk af, hvad deres forskning viste dem.
Sådan spiser og træner du efter din kropstype. Læs mere på søndag.dk
Undgå ”fedebordet”
Det allerværste sted, man kan sidde i en restaurant, er ved et bord i et mørkt hjørne, der står tæt på baren, og langt fra døren. Gæster, der sad ved disse borde spiste færre salater, flere desserter og drak mere alkohol.
Det er godt at sidde ved vinduet
Der er en tendens til at folk, der sidder ved vinduet tænker mere over, hvad de bestiller, fordi der er så mange, der kan se dem. Derudover kan betydningen af udsigt til solskin, træer og andre mennesker gøre dig mere opmærksom på, hvordan du ser ud, siger Wansink.
Lad være med at blive for komfortabel
Restaurantgæster, der sidder ved høje borde fremfor i båse, bestiller i højere grad sundere mad, og de springer som regel også desserten over. Det skyldes primært, at de ikke kan sidde tilbagelænede og afslappede, som man kan i en bås i for eksempel et sofaarrangement.
Lad være med at sidde tæt på et tv
Spiser du for eksempel på en sportsbar så find et sted, der ikke er tæt på fjernsynet. Gæster, der sad tæt på fjernsynet spiste mere friturestegt mad end andre, opdagede Wansink.
Pas på med buffeten
Spiser du på en restaurant med en buffet, så sørg for at tage den mindste tallerken, sid med ryggen til og så langt fra buffeten som muligt, så er du mindre tilbøjelig til at blive fristet af den lækre mad, du som bekendt kan tage så meget af, som du vil.
Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media