Undgå de ekstra kæreste-kilo
Fægtfælden klapper, når man får en kæreste - det gælder om at holde øje med, at der ikke ryger for mange hygge-kilo på. Scanpix - modelfoto
Et parforhold kan let komme til at koste ekstra kilo på sidebenene. Få diætistens gode råd

Når man er blevet etableret som par, har man også en tendens til at blive mere komfortable. De aftener, hvor man førhen tog i træningscentret med vennerne, bliver erstattet af hyggeaftener foran fjernsynet med en stor skål slik.

Sådan smed Natacha Nikita fra De unge mødre 11 kilo. Læs mere på billedbladet.dk

- Man kommer til at spise anderledes end man plejer, og man hygger mere. Man gør også meget for at gøre den anden glad, og det bliver tit i form af forkælelse med mad involveret, siger diætist Lisa Bolting.

Hun giver her sine bedste råd til, hvordan du undgår de lidt for hyggelige og kalorierige fælder.

Sådan undgår I, at vægtfælden klapper:

1. I skal først og fremmest blive enige om, at I ikke ønsker at tage på, bare fordi I vil være sammen. Så lav en fast aftale om, at I skal finde nogle andre løsninger, end at sidde stille og spise for at hygge jer.

Se hvilken dansker, der er blevet sat på skrap kur af sin mor. Læs mere på billedbladet.dk

2. Find specielle dage, hvor det er tilladt at forkæle jer selv og hinanden med at spise de ting, der feder, hvis man spiser dem i store mængder. I skal ikke udelukke det fuldstændigt, da det selvfølgelig er hyggeligt engang imellem.

3. Find andre ting, I kan forkæle hinanden med end tv-hygge og gode middage. Det kan være en gåtur, en tur i biografen, skøjteture eller at motionere sammen. I skal lære at forbinde forkælelsen med andet end mad.

4. Beslut jer for at ville dyrke motion enten sammen eller hver for sig. Hvis det er noget, I skal lave sammen, er det vigtigt, at det er noget, der motiverer her begge to. Og skal det blive en fast rutine, er det bedst at lave aftaler, som I skemalægger.

Lisbeth Madsen, Aller Media