Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Lad være med at varme din gløgg i kobberkedler eller vandkedler. Du bør også undgå at opvarme din gløgg i en almindelig elkedel, som du normalt bruger til at koge vand i. Vandet indeholder nemlig små mængder af kobber, som aflejres i kedlen. Hvis du bruger den samme kedel til at opvarme gløgg i, vil kobberbelægningen blive opløst, fordi gløgg har en lav ph-værdi.Sådan lyder nogle af rådene på sundhed.dk, hvis du slår op under "kobberforgiftning". Kobberforgiftning er kun i sjældne tilfælde farligt men kan være meget ubehageligt, fordi kobberet virker irriterende på slimhinderne, i maven og i tarmen. De mest almindelige symptomer på kobberforgiftning er opkastninger. Hvis du vil være helt sikker på, at din kedel er fri for kobber, kan du rense den med eddikevand. Det gør du ved, at koge 1 procent eddike og lade det stå i et kvarter, før du skyller det ud. Læs meget mere på sundhed.dk om, hvordan du undgår kobberforgiftning, og hvilke andre fødevarer, der også kan indeholde kobber.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.