Undervisningsministeriet dumper vejledning
Undervisningsministeriet har sendt en vejledning ud til 235 skoler. Men vejledningen er spækket med sprogfejl - hele 70 af slagsen fordelt på godt fire sider.

Selvom Undervisningsministeriet er til for at fremme uddannelsen på landets skoler, kunne de ansatte i ministeriet godt selv trænge til at få opfrisket deres stavning og tegnsætning.

I en 3,5 sider lang vejledning, som Undervisningsministeriet har sendt ud til 235 skoler, er der hele 70 fejl, skriver Politiken lørdag.

»Det er noget jammerligt noget at læse. Ud over en lang række grammatiske fejl er dokumentet skrevet i et meget, meget tungt sprog, som gør det svært at læse«, siger formanden for Dansklærerforeningen, Jens Raahauge.

I Undervisningsministeriet er kontorchef Peter Grønnegård enig i kritikken.

»Det er ikke i orden, og det er noget, vi beklager meget. Vi har haft meget travlt med at producere vejledningen, men det er ikke nogen undskyldning. Når vi sender noget ud til 235 skoler i landet, skal det selvfølgelig se ordentligt ud«, siger han.

Undervisningsministeriet har nu fjernet den fejlfyldte vejledning fra hjemmesiden, og vejledningen ligger nu i en rettet udgave på ministeriets hjemmeside.