Undersøgelse af politivold mod unge udvides
Rigspolitiets rejsehold skal bistå statsadvokatens efterforskning af en sag om mulig politivold under demontration ved Faderhuset i Rødovre i november.

Det så voldsomt ud, da politiet i november lod kniplerne danse hen over aktivister fra Ungdomshuset under en demonstration ved frimenigheden Faderhuset i Rødovre. Så voldsomt, at statsadvokaten i København ganske usædvanligt besluttede at indlede en efterforskning på eget initiativ. Den efterforskning skal Rejseholdet nu hjælpe med.

»Sagen er ret omfattende, og derfor har vi bedt Rejseholdet om at bistå os,« siger statsadvokatassessor Henrik Plæhn til DNY.

Statsadvokaten og Rigspolitiets rejsehold vil i første omgang koncentrere sig om fire episoder, hvor politifolkene fra København og Rødovre tilsyneladende særligt hårdhændede.

»Når man ser på tv-billederne af episoden ser det lige lovlig voldsomt ud. Det var også derfor, at vi satte en undersøgelse igang af os selv. Det er sket før, men det er ikke noget, der sker tit,« siger Henrik Plæhn.

Han understreger, at der sagtens kan gå nogle måneder, inden efterforskningen er bragt til ende. Sagen er ganske omfattende og det er endnu ikke lykkedes at identificere alle de betjente, som skylder en forklaring på deres rundhåndede brug af stavene.

»Men det håber vi selvfølgelig, at vi snart har, så vi kan komme videre med afhøringerne af de pågældende betjente,« siger Henrik Plæhn.