Underbukser tvinger Olsen til eksperimenter
Morten Olsen har udtaget AaB's Nicklas Helenius, som kan træde til, hvis Bendtner ikke får lov at spille.

Når det danske fodboldlandshold onsdag den 15. august møder Slovakiet i den eneste testkamp før den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet i september, ser Morten Olsen sig nødsaget til at eksperimentere.

Det er nemlig fortsat uvist, om Nicklas Bendtner slipper for den spilledags karantæne, han fik for at vise sine underbukser efter en EM-scoring, og derfor må landstræneren både forberede sig på et scenarie med og uden den lange angriber.

- Vi ved jo ikke med Bendtner, om han er med mod Tjekkiet, men som det ser ud nu, tænker vi at give ham en halvleg mod Slovakiet, siger Olsen om sin stjerneangriber.

Hvis Bendter ikke slipper for sin straf, er det mest sandsynlige, at Olsen dropper den direkte angriber og i stedet stiller med et system, der ligner Spaniens og FC Barcelonas.

- Det er nogle ting, man skal afprøve på træningsbanen. Og nu op til en testkamp har du ikke så lang tid.

- Men skulle det være så uheldigt, at Bendtner ikke kommer med, så har du en fem-seks træninger op til kampen mod Tjekkiet, hvor du har lidt længere tid til at bearbejde de ting, siger Morten Olsen.

Han vil dog ikke tage nye spillere med og omskole dem til at spille en uvant position.

- Vi tager spillere, der har prøvet det før. For eksempel en Kasper Lorentzen og en Lasse Schöne, siger Morten Olsen.

Det er dog ikke den eneste mulige løsning på det potentielle angrebsproblem.

En af overraskelserne i den trup, som Morten Olsen udtog onsdag, er nemlig AaB-spilleren Nicklas Helenius, som ifølge Olsen kan overtage Bendtners plads som direkte angriber.

- Det er jo mange gange, at du gennem træning får bekræftet, om han kan det. Men det tror vi på, for det er en udviklingsspiller, som har gjort det fint på superliganiveau.

- Det er en god mulighed at give Helenius nogle minutter mod Slovakiet, siger landstræneren.

Ud over Nicklas Helenius, som endnu ikke har spillet en landskamp, er Jesper Juelsgård og Lasse Vibe også begge potentielle landsholdsdebutanter i kampen mod Slovakiet, der spilles i Odense.

/ritzau/