Har du købt oksekød af Palle Andersen fra Egtved i Sønderjylland, opfordrer Fødevarestyrelsen til, at du kasserer det. Der er nemlig mistanke om, at kødet er blevet slagtet på ulovlig vis. Det drejer sig om i alt syv ton oksekød, som er solgt i første kvartal af 2007.
På grund af manglende viden om slagteforholdene kan det ikke udelukkes, at dyrene har været syge, inden de blev slagtet. Derfor er der risiko for, at kødet er fordærvet eller indeholder sygdomsfremkaldende bakterier.
’Hemmeligt’ slagteri
Det ulovlige kød blev opdaget af Fødevarekontrollens Rejsehold under et kontrolbesøg hos producenten. De var vidende om, at 23 hjemmeslagtede køer ikke var blevet testet for kogalskab, som reglerne ellers foreskriver.
- Vi vidste, det var galt, men hvad der gemte sig bag de tal, kunne vi ikke vide, siger Henriette Mynster fra Fødevarekontrollens Rejsehold.
- Da vi kom derud, fandt vi ud af, at han havde sendt de 23 kreaturer til slagtning på en adresse i Sønderjylland, som han ikke ville oplyse os om. Når han ikke vil sige, hvor det er solgt, eller hvor det er slagtet, så ved vi ikke om har været dyrlægekontrol ved slagtningen eller hvordan hygiejniske forhold har været, siger Henriette Mynster.
Fødevarekontrollens Rejsehold vil meget gerne i kontakt med køberne af oksekødet, som kan give oplysninger om, hvor det er slagtet.
De kan kontaktes på telefonnummer 72276468.