Ulla taler ud efter tilkendt pension: Det skuffer mig, hvordan jeg er blevet behandlet
Ulla Astrup fik vurderet sin arbejdsevne til halvanden time to gange om ugen med tre pauser undervejs. Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Jeg troede ikke på det, før jeg havde papirerne i hånden, siger den meget syge Ulla Astrup, som torsdag efter lang kamp fik tildelt førtidspension.

Torsdag sluttede en lang kamp for Ulla Astrup og hendes mand Erling. En kamp som begyndte for alvor i 2017, hvor Struer Kommune afslog at tildele den meget syge 61-årige Ulla Astrup førtidspension.

Med lettelsens tårer trillende ned ad kinderne, og med brevet fra Stuer Kommune i hånden, sagde hun blandt andet til TV Midtvest:

- Det er dejligt. Det var glædens dag. Jeg må ærligt indrømme, da jeg fik meddelelsen, da kom tårerne frem. Og jeg må indrømme, at jeg troede ikke på det, før jeg havde papirerne i hånden.

Inden brevet ankom havde Ulla Astrup fået den glædelig besked over telefonen:

- Vi er fri for at skulle kæmpe den kamp, som vi har kæmpet i snart halvandet år. Nu er det ovre, siger Ulla Astrup.

Skuffelse i glæden

Avisen.dk har dækket sagen om Ulla Astrups kamp for førtidspension, og siden sagen kom frem har der været stor opbakning og mange sympatitilkendegivelser fra nær og fjern.

Ulla Astrup lider af Parkinson og sygdommen skoliose, der giver hende skæv ryg og et hoved, der hviler på brystet.

Men selvom der er glæde i hjemmet i stationsbyen Hjerm ved Venø Bugt mellem Struer og Holstebro, så er der en oplevelse med velfærds-danmark som bliver svær at fordøje.

- Jeg har arbejdet hele mit liv, og har aldrig bedt kommunen om noget som helst før nu, hvor jeg har brug for det, og så bliver man behandlet som man gør. Det må jeg nok sige, det skuffer mig, siger Ulla Astrup til TV Midtvest.