Ukendte overhælder Lise Nørgaard-skulptur med rød maling
Dagen før forfatterens 100-års fødselsdag er "hendes" skulptur på Algade i Roskilde udsat for hærværk.

Dagen før forfatteren Lise Nørgaards 100-års fødselsdag er en skulptur af hende på Algade i Roskilde blevet overhældt med rød maling.

Hærværket er begået af ukendte gerningsmænd.

- Det virker fuldstændig meningsløst, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet fik anmeldelsen om hærværket tirsdag morgen.

Der er iværksat tekniske undersøgelser på stedet for at finde spor af gerningsmændene.

- Vi undersøger stedet for spor og undersøger, om gerningsmændene kan have efterladt noget tekst, for at se om der er et budskab i forbindelse med det her meningsløse hærværk, siger Martin Bjerregaard.

Desuden søger politiet vidner, der eventuelt kan have set, hvem der har hældt maling på skulpturen.

Politiet vil også kontakte butikkerne i Algade i nærheden af skulpturen for at undersøge, om de kan have fået billeder af hærværket på deres overvågningskameraer.

Skulpturen i bronze forstiller Roskildes bysbarn Lise Nørgaard siddende på en stenbænk. Den er lavet af billedhuggeren Mette Agerbæk og har stået på Algade siden 2010.

Lise Nørgaard er født i Roskilde i 1917.

Hærværket er sket, dagen før den kendte journalist og forfatter til blandt andet serien "Matador" fylder 100 år.

Netop det, at skulpturen er blevet skændet dagen før Lise Nørgaards fødselsdag, gør det endnu mere meningsløst, påpeger Martin Bjerregaard.

- Vi har på nuværende tidspunkt ingen idé om, hvem gerningsmanden er, og hvad budskabet kan være, men netop det, at hærværket er lavet dagen før Lise Nørgaards 100-års fødselsdag, bekræfter bare meningsløsheden i det, siger Martin Bjerregaard.

- Umiddelbart virker det helt uforståeligt.

Efter politiets undersøgelser tirsdag morgen er skulpturen blevet spulet ren igen, så den ligner sig selv på Lise Nørgaards fødselsdag.

/ritzau/