Uheldige Tom K røg baglæns ud af banen
Tom K under en pause i pitten, inden han torsdag glippede en supertid i kvalifikationen til lørdagens start på Le Mans. Foto: POLFOTO/AP/VINCENT MICHEL / POLFOTO
Danske Tom K kørte baglæns ud i barrieren og må i stedet tage til takke med at starte som femmer i sin bil "Helga".

Normalt har han styr på det bag rattet. Så meget, at det allerede har sikret ham otte Le Mans-titler.

Men under torsdagens kvalifikation til de bedste startpladser i det franske 24-timers racerløb gik det galt for Tom Kristensen, som røg baglæns ud i barrieren og gruset i sin Audi.

Den danske konge af Le Mans var ellers i de sidste minutter inden midnat på vej mod en supertid, der ville have været den bedste af alle i første afsnit.

Den uheldige smuttur ud af banen gør, at Tom Kristensen og mandskab i stedet må tage sig til takke med at starte som femmer, når løbet starter lørdag.

Audi har dog mere held med andre af deres kørere, og bilmærket starter således på de to første pladser med Audi nummer 2 på pole position.

Efter to gange Audi sidder Peugeot på de næste to pladser, hvorefter Tom Kristensen starter ved siden af den tredje Peugeot.

På sin hjemmeside skriver den danske topkører:

"Alt i alt er der stadig lidt at optimere. Men vi er fortrøstningsfulde overfor vores bil, som vi har døbt Helga."

Den anden danske racerkører i den bedste klasse, Casper Elgaard, starter efter en uheldig kvalifikation som nummer 24 i sin hybridracer.

Kilde: Ekstra Bladet og tomkristensen.com