Uheldige Porte stiler højt i næste års Tour de France
Richie Porte endte Tour de France 2017 på en båre efter et møde med en klippevæg. I 2018 vil han jagte oprejsning. Foto: Benoit Tessier/Reuters
Richie Porte bliver næste år igen kaptajn for BMC til Touren, hvor han ikke bare vil op på podiet, siger han.

Han var udråbt som Chris Froomes (Sky) hårdeste konkurrent til Tour de France-sejren i år, men Richie Porte (BMC) endte i en ambulance efter et møde med en klippevæg på en nedkørsel.

Men den evigt uheldige australier er klar til revanche. BMC er i øjeblikket på træningslejr i Spanien, og her blev sløret for en del af sæsonplanerne løftet.

Richie Porte, som bliver 33 år inden næste Tour, bliver igen kaptajn i det franske etapeløb, og han er ikke bare på podiejagt.

- Det vil være en drøm for mig at komme på podiet i Tour de France, og jo højere jeg kan komme, jo bedre, men jeg tror ikke, jeg ville takke ja til tredjepladsen på forhånd, siger Porte ifølge Cyclingnews.

Han har planer om at køre med om sejren.

Tidligere er BMC mødt op til Touren med en delt kaptajnrolle mellem Porte og Tejay van Garderen, men van Garderens rolle bliver som løjtnant for australieren i 2018.

Holdchefen hos BMC, Jim Ochowicz, lægger heller ikke skjul på, at man hungrer efter succes i det franske.

- Cadel (Evans) var vores seneste mand på podiet, da han vandt i 2011, og vi ved, at vi kan gøre det, siger Ochowicz.

- Jeg er klar over, at man har brug for held og de rigtige ryttere til opgaven. Men vi har de rigtige ryttere, og Richie er manden, der kan løse opgaven for os, slår han fast.

Portes bedste placering i Tour de France er femtepladsen i 2016.

/ritzau/