Ufaglærte står til at miste dagpenge
2.400 ledige vil hver måned miste deres dagpengeret, hvis reformen var trådt i kraft. Foto: Colourbox
Halveringen af dagpengeperioden vil fra næste år sende tusindvis over på kontanthjælp eller ingenting. Især 3F'ere rammes hårdt.

2.400 arbejdsløse danskere vil hver måned miste deres dagpenge, hvis de nye regler for en forkortet dagpengeperiode allerede var implementeret i dag.

Det viser nye tal fra A-kassernes organisation AK Samvirke, skriver Ugebrevet A4.

Direktør i AK Samvirke, Verner Sand Kirk betegner tallet som skræmmende højt.

"Hvis man ganger op på årsbasis, så nærmer vi os 30.000. Og det er jo ikke sådan, at de bare kan få en anden ydelse f.eks. kontanthjælp. Det er måske hver fjerde, der kan få lidt kontanthjælp. Langt de fleste vil stå uden noget som helst," siger han til Newspaq.

Det er især medlemmer af 3F, der står til at miste dagpengene, og må klare sig for kontanthjælp eller ingenting.

"3F-gruppen tæller ca. en tredjedel af de mennesker vi taler om her, og det er de områder i industri og produktion, hvor jobbene simpelthen er forsvundet," siger Verner Sand Kirk.

Og det selvom 3F's a-kasses medlemmer kun udgør 12 procent af samtlige a-kassemedlemmer.

Derimod klarer sygeplejersker, ingeniører og socialpædagoger nogenlunde frisag.

Fra januar 2013 vil de første ledige ryge ud af dagpengesystemet som følge af den tidligere regerings halvering af dagpengeperioden fra fire til to år og fordoblingen af arbejdskravet for at optjene ny dagpengeret.

Reformen skulle oprindelig have trådt i kraft 1. juli i år, men den nuværende regering har udskudt reformen i et halvt år.