Uenighed om hittebarns fremtid
Eksperter er uenige om, hvorvidt hittebarnet bør anbringes i familiepleje, eller om man bør vente i tilfælde af, at moren dukker op

Der er stor uenighed om, hvad der skal ske med det 14 dage gamle hittebarn, der for nyligt blev fundet i Liseleje. Frederiksværk Kommune mener, at der bør gå mindst et halvt år, før barnet anbringes i familiepleje. Formanden for Børns Vilkår, Peter Albæk, og psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen mener derimod, at det bør ske hurtigst muligt, i samme tempo som børn, der bliver opgivet til adoption fra fødslen:

»Man må arbejde på at finde en løsning så hurtigt som muligt - allerhøjest to-tre måneder. En institution kan kompensere meget, men det bliver aldrig den samme relation som den, man har til de mennesker, der fungerer som ens forældre,« siger Peter Albæk til Berlingske.

Kommunaldirektør Michael Graatang fra Frederiksværk Kommune vil derimod gerne vente med at anbringe barnet i en familie:

»Det sker først, når vi føler os helt sikre på, at moderen ikke lige pludselig dukker op. Der er jo også andre tarv at varetage end barnets,« siger Michael Graatang til avisen.

Ifølge Kuno Sørensen fra Red Barnet er det ikke en god ide, at barnet skal være i en institution i seks måneder:

»Seks måneder er lang tid i et lille barns liv, og det handler om hurtigst muligt at danne relationer i barnets liv. Skiftet til en plejefamilie skal ske senest i tre-måneders alderen, men det bedste er dog at finde en permanent løsning - nemlig adoption,« siger Kuno Sørensen til Berlingske.

Ifølge flere medier opholder hittebarnet sig nu på observationshjemmet Munkerup, hvor personalet har erfaring med at tage sig af forældreløse børn helt ned til spædbørnsalderen. Munkerups forstander Bo Mollerup vil dog hverken be- eller afkræfte, om barnet bor på obersvationshjemmet.