UEFA vil have loft over spillerlønninger
Det europæiske fodboldforbund, UEFA, er er bekymret over, at klubber bliver overtaget af rigmænd, som med uendeligt dybe lommer forstørrer forskellen på rig og fattig i europæisk fodbold.

Liverpool ser ud til at blive den næste i rækken af engelske klubber, der bliver overtaget af meget rige rigmænd. Også i andre lande kender man til fænomenet. Det europæiske fodboldforbund, UEFA, mener, at det er en kedelig tendens, der skævvrider den sportslige konkurrence. Forskellen mellem de rige og fattige klubber bliver simpelthen for stor, når rigmænd begynder at poste millioner af kroner i nogle af klubberne.

Chelsea-fans jubler over klubbens succes siden den russiske milliardær, Roman Abramovic, overtog klubben og postede så mange penge i den, at holdet er blevet et af verdens bedste. Men i UEFA ser man hellere klubber, der er bredt forankrede i samfundet, få sportslig succes.

»Der er ingen tvivl om, at den umiddelbare kortsigtede trussel er et kæmpe gab mellem dem, der har, og dem, der ikke har. Fra UEFA?s side tror vi ikke, at "milliardær-modellen" er den bedste. Vi er mere for den spanske model, hvor fansene er mere involverede,« siger UEFAs pressetalsmand William Gaillard til DNY

UEFA mener, at et lønloft i den ene eller anden form kunne være vejen frem i europæisk fodbold.
»Vi kunne integrere det i vores licenssystem til de europæiske konkurrencer, hvis parlamentet ellers støtter det i sin rapport,« siger William Gaillard med henvisning til en EU-rapport, som udkommer engang til næste år.

I de nationale ligaer er det de nationale forbund, der bestemmer, men UEFA kunne indføre lønløft som et krav for deltagelse i Champions League og UEFA Cup en.