Uefa indfører målteknologi i årets europæiske finaler
Lionel Messi (tv.) og FC Barcelona vandt Champions League sidste år. Kommer holdet i finalen igen i år, kan spillerne se frem til at være underlagt målteknologi. Foto: Frank Augstein/AP
Det Europæiske Fodboldforbund har besluttet at bruge målteknologi til både CL- og Europa League-finalen i år.

Er der tvivl om, hvorvidt en bold er over målstregen i årets Champions League-finale, så får kampens dommer videohjælp.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har på et møde fredag besluttet at benytte mållinjeteknologi til at fastslå, om bolden er inde i finalerne i både Champions League og Europa League til maj.

Det skriver Reuters.

Planen var ellers, at teknologien først skulle tages i anvendelse i de to europæiske klubturneringer fra næste sæson.

Mållinjeteknologien er allerede taget i anvendelse i flere nationale ligaer, ligesom den også blev anvendt ved VM i 2014.

I årets ungdomsudgave af Champions League, Uefa Youth League, kunne dommeren i opgøret mellem Valencia og Chelsea godt have haft brug for videohjælp.

I straffesparkskonkurrencen mellem de to hold sendte en Valencia-spiller bolden i mål, men bolden ramte en afstiver nede ved den ene stolperod og hoppede ud igen.

Dommeren afviste, at bolden var over stregen, men tv-billederne viste med al tydelighed, at bolden var klart inde. Valencia endte med at tabe straffesparkskonkurrencen og røg ud af turneringen.

Årets finale i Champions League spilles i Milano 28. maj, mens Europa League-finalen spilles 18. maj i Basel.

/ritzau/