Uefa efter Manchester-angreb: Kom tidligt til EL-finale
Manchester United og Ajax mødes onsdag i Europa League-finalen i Stockholm. I kølvandet på mandagens angreb i Manchester opfordres fans fra begge klubber til at ankomme tidligt til stadion, hvor de skal igennem et grundigt sikkerhedstjek. (arkivfoto) Foto: Jason Cairnduff/Reuters
Uefa frygter ikke et angreb ved Europa League-finalen i Stockholm, men beder fans møde tidligt op på stadion.

Manchester United og Ajax mødes onsdag aften i årets Europa League-finale. I kølvandet på tragedien mandag i Manchester opfordrer Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, tilskuere til at komme tidligt til stadion i Stockholm.

- På grund af stramme sikkerhedsforanstaltninger opfordrer Uefa fans til at ankomme til stadion så tidligt som muligt, da der vil være grundig kontrol ved indgangen, hvilket kan betyde forsinkelser i forhold til at komme ind.

Sådan skriver Uefa på sin hjemmeside i kølvandet på tragedien i Manchester mandag aften, hvor en koncert med den amerikanske sangerinde Ariana Grande blev ramt af et angreb, der har kostet 22 personer livet.

Uefa understreger, at sikkerheden har været i højsædet i mange måneder, og at der hele vejen har været taget højde for risikoen for et terrorangreb i forbindelse med finalen.

- Der er i øjeblikket ingen efterforskning, der peger i retning af, at nogen af aktiviteterne i forbindelse med Europa League-finalen i Stockholm skulle være mål for angreb, skriver Uefa.

I fodboldforbundet er man chokeret over mandagens angreb i Manchester og sender tanker til ofre for angrebet og pårørende.

Finalen mellem Manchester United og Ajax, som har flere danskere i truppen, fløjtes i gang onsdag klokken 20.45.

/ritzau/