Uefa advarer Wilshere efter gambling-snak
Det europæiske fodboldforbund Uefa ser med alvor på Jack Wilsheres snak om at smide penge på Arsenal-kamp.

Arsenals unge midtbanestjerne Jack Wilshere har fået en advarsel fra det europæiske fodboldforbund (Uefa) efter skriverier, der antyder, at spilleren har sat penge på sine egne holdkammerater i Champions League.

I forbindelse med mødet mellem Arsenal og græske Olympiakos i december sidste år sad den 20-årige englænder ude med en skade, men det afholdt ham ikke fra at involvere sig i kampen via sin Twitter-profil.

Her skrev Wilshere, at hans holdkammerat Emmanuel Frimpong var "værd at smide 10 pund på" som første målscorer.

Og efter at et nærgående forsøg fra Frimpong fik sidenettet i grækernes mål til at blafre ved stillingen 0-0, fulgte han op på sin kommentar:

- Frimmy sikrede mig næsten nogle penge der!, skrev han.

Uefa har stramme retningslinjer, hvad angår fodboldspilleres gambling-vaner, og derfor er de heller ikke villige til at overse den unge midtbanespillers kommentarer, som han siden har insisteret på blot var en joke.

- Jeg spillede ikke i virkeligheden på kampen. Det ved jeg, vi ikke må! Jeg lavede sjov - bare for at gøre det klart, understregede han på Twitter.

Ikke desto mindre har Uefa altså gennemført en syv måneder lang efterforskning af sagen og fortalt Arsenal-spilleren, at han har betrådt ulovlig jord.

- Spilleren er blevet advaret mod at bryde integriteten i forbindelse med kampe og turneringer, siger en talsmand for Uefa.

- Den disciplinære straf var en advarsel, lyder det.

/ritzau/