Udvalg afbryder samråd med mistillidsramt minister
Eva Kjer Hansen mødte onsdag op til et samråd om Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på et lovforslag. Samrådet varede dog kun en halv times tid, da oppositionen ikke mener, at det giver mening at udspørge en minister, som der ikke er flertal bag. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Eva Kjer Hansen (V) er fortsat miljø- og fødevareminister, selv om et flertal i Folketinget nærer mistillid.

Et samråd i Miljø- og Fødevareudvalget, hvor miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skulle forklare interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på et kommissorium til en arbejdsgruppe om vandløb, har fået en brat afslutning.

Efter de indledende spørgsmål og ministerens forberedte forklaring valgte udvalget at afbryde samrådet, hvor Socialdemokraternes landbrugs- og fødevareordfører, Simon Kollerup, førte ordet og stillede de indledende spørgsmål.

Men efter ministerens svar lød det fra Kollerup:

- Vi har lige diskuteret det. Vi føler fortsat, at vi står i en meget uafklaret situation. Så længe, vi ikke ved, hvem der skal gennemføre det, vi snakker om, føler vi ikke, at det giver mening.

- Vi vil på den baggrund gerne afslutte samrådet.

Eva Kjer Hansen er med egne ord målløs.

- Det er Simon Kollerup, der har kaldt mig i samråd. Han starter med at begrunde, hvorfor han har kaldt mig i samråd, og da han så skal til at stille opfølgende spørgsmål, afbryder han samrådet.

- Jeg er målløs over det. Udvalget kunne jo bare på forhånd have besluttet, at det ikke ville gennemføre samrådet, siger ministeren.

Hun tilføjer, at hun er meget glad for den opbakning, hun har fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han gjorde det kort før samrådet klart, at han ikke har tænkt sig at føje De Konservative, der vil have Kjer Hansen fyret.

I stedet har han indkaldt til endnu et krisemøde med sine støttepartier, efter at De Konservative tirsdag trak støtten til Kjer Hansen, som ifølge partiet har vildledt Folketinget med tal om en landbrugspakke, der efter planen skal stemmes igennem i denne uge.

/ritzau/