Udskilningsløb i NFL
Lørdag og søndag går det løs med de fire første kampe i slutspillet i den amerikanske fodboldliga, NFL.

Læs også: NFL på TV

Når det er playoff-tid i NFL, hedder det ikke lørdag og søndag. Det hedder ’Wild Card Weekend.’

På programmet står fire knald-eller-fald-kampe mellem de hold, der kom med i slutspillet på yderste mandat. Fans af NFL kan tænde for TV2 Zulu lørdag aften klokken 22.30, når Indianapolis Colts tager imod Kansas City, hvilket godt kan gå hen og blive ret grimt for sidstnævnte.

Colts har ligaens næstmest scorende angreb, og kun to hold opnår flere yards per kamp. Chiefs derimod har kun ligaens 12. bedste forsvar, hvilket er ret ringe, når man husker, at kun 12 hold går i slutspillet.

Når lørdag bliver til søndag, og klokken slår to, får Seattle Seahawks besøg af Dallas Cowboys. Den kamp er ifølge bookmakerne mere lige med Seahawks som svag favorit.

Søndag aften er der igen to kampe.

Klokken 19 dansk tid spiller New England Patriots hjemme mod New York Jets. Her er Patriots storfavoritter, selvom de to hidtidige opgør mellem de to hold i denne sæson er endt med en sejr til begge sider. Men når det virkelig tæller, er Patriots bare bedre: I samtlige offensive statistikker ligger de langt foran Jets, og det gør de såmænd også i de defensive. Især har Jets problemer, når modstanderne løber med bolden, hvilket Patriots måske ikke er mestre i, men det rækker formentlig mod Jets.

Den sidste wild card-kamp hedder Philadelphia Eagles mod New York Giants. Og det skal nok blive sjovt: Eagles er rigtigt gode til at kaste bolden, og Giants er simpelt hen elendige til at dække op for det. Når Giants har bolden vil de sikkert løbe, for det er de bedst til, mens Eagles er blandt de allertungeste, når det handler om at stoppe løb. Der er med andre ord dømt fuld fart frem fra første fløjt.

De to hold, der går videre fra weekendens kampe, går til næste weekends divisional playoffs, som efter europæisk målestok svarer til kvartfinalerne på vejen mod finalen, Superbowl.