Udsatte danskere skal have guide til det sociale system
Fra næste år får danskere, der ligger på hospitalet eller er forældre til udsatte børn, mulighed for at få en kontaktperson, der kan guide dem gennem det sociale system.

Det kan være svært at gennemskue det offentlige. Men fra næste år skulle det gerne blive lettere for nogle. Der får udsatte grupper nemlig mulighed for at få et fast kontaktperson, der kan guide dem gennem systemet, skriver Jyllands-Posten.

Tilbuddet kommer til at gælde til ældre, indlagte på sygehuse samt familier til handicappede eller udsatte børn og unge.

»Når en familie får et handikappet barn, opstår der kaos, og det er vanskeligt at holde styr på alle de juridiske og praktiske spørgsmål. Der mangler koordinering og kontinuitet,« fastslår socialminister Eva Kjer Hansen (V) overfor Jyllands-Posten.

Ordningen er et led i den såkaldte kvalitetsreform. Dansk Folkeparti bakker op om den, og dermed flertallet sikret. Tilbuddet skal sikre mod, at familier farer vild i systemet, siger Eva Kjer Hansen, der endnu ikke har regnet sig frem til, hvad det kommer til at koste.