Dette indhold er sponsoreret
Er du også typen, der anser druer som værende en grøntsag, hvis naturfænomen af en gæringsproces kreerer et produkt, som er skabt for guderne? Vi kunne ikke være mere enige. Om farven er rød, hvid eller rosa, så er der noget for alle, og der er noget til enhver anledning. Men hvis man er connoisseur inden for vin, så ved man også, at vin ikke bare skal drikkes til hvad som helst, og at vin ikke bare skal opbevares inde i skabet. Vi vil i denne artikel gennemgå nogle vigtige pointer, som man kan tage med sig i forfølgelsen af sin drøm om at være vinkender.
Gode druer skal opbevares rigtigt
Er man oppe i en klasse af vin, hvor flasken koster mere end et par hundrede, så er det ikke et produkt, man bare har stående inde i skabet ved siden af ostekiks og 7-up. Mange vil mene, at det er et produkt og en passion, som man skal have mere respekt for, og derfor har de fleste seriøse vinkendere et vinkøleskab, hvor de opbevarer flaskerne. Et vinkøleskab sørger for de helt rigtige temperaturer for din vin, hvad end du er mest til rød eller hvid. Der findes mange forskellige mærker og modeller inden for dette område, og derfor er det en god ide at kigge efter en test af vinkøleskabe, så du kan finde netop den model med de nødvendige funktioner, som ser bedst ud i dit hjem.
Par din vin med den helt rigtige ost
Alle ved, at vin går godt med ost, så hvis man er vild med vin, så skal man også vide lidt om, hvilke oste, der går godt til hvilke druer. Forskellige druer har forskellige smage, og det har ostene også, så i parringen af ost og vin er det vigtigt at overveje, hvor kraftige eller milde, hvor lagerede eller friske smage, man har med at gøre. Der er meget få ting, der imponerer mere til et middagsselskab end en vært, der har styr på alle dele af sin middag.
Lær din vinlov: En genvej til omfattende viden om vin
En hurtig måde at øge sin viden omkring vin er ved at lære vinlovene. Hvert vinproducerende land har sin egen lov, som tegner nogle overordnede træk af druen, smagen og mærket, som kan hjælpe dig til at kunne sige et par kloge ord om alle flasker, selvom du ikke har smagt den. Hvis man kender en smule til både den italienske, den franske, den tyske og den chilenske vinlov, så er der ikke mange, der ikke ville blive imponeret over dit kendskab til vinen allerede inden du har smagt den