Udlændingestyrelsen: Stort asylpres lige nu
Blandt andet flygtninge fra borgerkrigen i Syrien skaber behov for indkvartering af asylsøgere i Vollsmose.

Det er en ganske usædvanlig løsning, når Udlændingestyrelsen nu vælger at indkvartere asylansøgere i Odense-bydelen Vollsmose.

Det erkender centerdirektør i Udlændingestyrelsen Anni Fode.

- Det er en usædvanlig, ren midlertidig løsning at indkvartere i Vollsmose, siger hun om baggrunden for beslutningen.

Ifølge Udlændingestyrelsen er det et ekstraordinært pres for at finde indkvarteringspladser, der fører til den ekstraordinære løsning

Indkvarteringen i Vollsmose skal først og fremmest anvendes til børnefamilier fra blandt andet det borgerkrigsramte Syrien, der ifølge styrelsen også i år udgør en af de større asylansøger-nationaliteter. Lige nu drejer det sig om cirka 500 mennesker.

Flere politikere har rettet kritik af beslutningen om at indkvartere asylansøgere et sted, der i kritikernes øjne er socialt belastet. Og Anni Fode forstår, at folk kan undre sig.

- Jeg har fuld forståelse for, at det opfattes som en usædvanlig disposition at indkvartere asylansøgere i et område med mange udlændinge.

- Den midlertidige løsning er dog nødvendig i forhold til det pres, vi i øjeblikket er underlagt, blandt andet med et stigende antal asylansøgere og flere afviste asylansøgere i udsendelsesposition, siger hun og tilføjer:

- Alternativet til den midlertidige indkvarteringsløsning i Vollsmose ville have været beboelse for børnefamilier under ringe vilkår og for en meget begrænset periode, der ville betyde nye flytninger for asylansøgerne.

Røde Kors vil sørge for undervisning, aktivering og sundhedsbehandling af de asylansøgere, der er indkvarteret i Vollsmose.

Udlændingestyrelsen vil sammen med Røde Kors nu tage skridt til at afholde et informationsmøde om indkvarteringen for beboerne i Vollsmose.

/ritzau/