Udelukkelser fra legene i London
Flere atleter er blevet udelukket fra OL. Flest på grund af doping, men også Twitter har sendt atleter hjem.

Den helt store dopingskandale har endnu ikke ramt de olympiske lege i London. Men flere atleter er allerede blevet udelukket eller smidt ud af legene for doping eller andre overtrædelser, der har begået uden for konkurrence.

Her er listen, som den ser ud mandag den 6. august - inddelt efter den dag, atleterne er blevet udelukket.

6. august

- Den forsvarende OL-guldvinder i mændenes 50 kilometer kapgang, italienske Alex Schwazer, bliver smidt ud af legene for en positiv epo-test under en træningslejr i Tyskland. Efterfølgende indrømmer Schwazer sin fejl og siger, at hans karriere er slut.

- Den 23-årige judokæmper Nick Delpopolo bliver smidt ud efter at være testet positiv for marijuana. Delpopolo havde - ifølge eget udsagn - spist en kage uden at vide, det var en hashkage.

4. august

- Den colombianske 400 meter løber Diego Palomeque Echevarria udelukkes efter at være testet positiv for testosteron.

- Den russiske cyklist Victoria Baranova bliver sendt hjem, efter det står klart, at hun den 24. juli er blevet testet positiv for brugen af testosteron i Hviderusland.

- Samme dag må hviderussiske hammerkaster Ivan Tsikhan og den marokkanske løber Amine Laalou også forlade legene. De to har dopingsager kørende med det internationale atletikforbund.

30. juli

- Den schweiziske fodboldspiller Michel Morganella smides ud af sin egen olympiske komité, efter han oven på nederlaget til Sydkorea "i svær grad fornærmede og krænkede" Sydkorea. Morganella ytrede sig nedsættende om sydkoreanere via Twitter.

29. juli

- Den usbekiske gymnast Luiza Galiulina smides ud på grund af en positiv test fra den 25. juli. Gymnasten testes positiv for et forbudt stof, som kan bruges til at sløre brugen af doping.

- Den olympiske komité fra østaten St. Kitts og Nevis trækker sprinteren Tameka Williams fra konkurrence, efter hun har indrømmet brugen af et forbudt stof.

28. juli

- Vægtløfteren Hysen Pulaku fra Albanien smides ud for en positiv test fra den 23. juli. Pulaku blev testet positiv for brugen af det anabolske steroid stanozolol.

26. juli

- Den græske indendørsverdensmester i højdespring Dimitris Chondrokoukis trækker sig efter en positiv test for brugen af stanozolol.

25. juli

- Grækenland trækker trespringeren Paraskevi Papachristou, efter hun via Twitter har luftet upassende holdninger til græsk-boende afrikanere.

Derudover er en række atleter blevet diskvalificeret for episoder, der er sket under konkurrence.

Den mest prominente sag i den forbindelse er de otte damedouble-spillere, som forsøgte at få en nemmere modstander i kvartfinalerne ved at tabe deres sidste gruppekamp.

Det internationale badmintonforbund diskvalificerede alle fire par for ikke at yde deres ypperste i kamp.

/ritzau/Reuters/