uddannelse Unge skal hjælpes i gang

LO Århus og Den Sociale Højskole vil hjælpe 120 unge med sociale problemer. Målet er, at de alle om to år vil være i arbejde eller i gang med en uddannelse.

Af Jesper Krusell
jekr@avisen.dk
@BRØD:Nogle gange skal der ikke mere til end et kærligt spark, så man kommer ud af sengen om morgenen. Andre gange er det stavetræning eller hjælp til at skrive en ansøgning, der kan være vejen ud af sociale problemer og ind i et job eller en uddannelse.
Som beskrevet i Nyhedsavisen i går starter Århus Produktionsskole til januar et uddannelsesforløb, som skal give en række bogligt svage unge en uddannelse, der kan bruges i restaurationsbranchen, men det er ikke det eneste tilbud til denne gruppe unge.

Morgenvækning

LO Århus og Den Sociale Højskole har nemlig indgået et partnerskab om projektet TripleU, og de tre u er står for unge, udvikling og uddannelse. Målgruppen er 120 unge mellem 18 og 25, som har brug for en hjælpende hånd.
»Der kan være mange ting, som vi skal hjælpe de unge med. Det kan være alt fra morgenvækning til læse/stave-træning, hjælp til at skrive ansøgninger eller til at finde en arbejdsplads. Det kan være, at de unge aldrig har gjort en 9. klasse færdig, og så skal de have vejledning. Vi slipper dem ikke, før de er kommet i gang,« siger Finn Andersen, der er ungekonsulent ved TripleU og en af de tre ungekonsulenter, som vil stå til rådighed for de unge døgnet rundt.

Et stort tab af ressourcer

LO Århus er gået ind i projektet efter en række henvendelser fra lokale fagforeninger, hvor medlemmernes børn ikke har fået en uddannelse eller fundet et arbejde.
»Der går alt for mange menneskelige og økonomiske ressourcer tabt til stor skade for de unge og deres selvværd, men også for virksomhederne og samfundet som helhed,« siger Hans Halvorsen, formand for LO Århus.
Social- og beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V) er begejstret for projektet.
»Hvis vores mål om at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, er det altafgørende med et udviklingsprojekt som TripleU, der kan få fat i de unge, som bliver tabt i overgangene mellem uddannelserne. Samtidig er jeg utrolig glad for, at den lokale fagbevægelse vil være med til at løfte denne opgave,« siger Gert Bjerregaard.