Ud med håndbold - ind med volleyball
Ny public service-aftale mellem DR og kulturministeren skal sikre de mindre idrætsgrene mere dækning i de kommende tre år. Det glæder blandt andre formand for Dansk Volleyball Forbund.

I de kommende tre år vil DR dække flere mindre idrætsgrene og skære ned på håndbolden. Det er resultatet af en ny public service-aftale mellem DR og kulturministeren.

I aftalen står der blandt andet:

»DR skal på radio og tv foretage en mærkbar øgning i dækningen af mindre idrætsgrene i Danmark. Til mindre idrætsgrene betragtes alle discipliner, der ikke er enten fodbold, håndbold eller cykling.«

En ’mærkbar øgning’ betyder, at DR i aftaleperioden 2007-2010 skal sende mere end i de foregående år. Ifølge sportschef på DR, Olav Skaaning Andersen, vil DR således sende 20 programmer om mindre sportsgrene i 2007 frem for de seks, de har sendt i 2006.

Det vil blandt andet være sportsgrene som volleyball, boksning og basketball, der vil komme i søgelyset. Sportschefen regner dog ikke med, at det kan trække yderligere seere til.

»Hvis vi får det samme antal seere, som til de seks programmer i efteråret, nemlig omkring 400.000 en lørdag aften, skal vi være meget glade.«

Udmeldingen glæder formand for Dansk Volleyball Forbund, Eddy Madsen:

»Det er jeg glad for at høre. Det er glædeligt, at man vil komme alle sportsgrene til gode. Mediedækning kan jo være med til at få åbnet folks øjne for ens sport. Vi har også set fra andre sportsgrene, der har fået øget opmærksomhed, at det har trukket flere unge til klubberne.«

Kulturministeren mener, aftalen kan få flere til at dyrke sport:

»Det er en sejr for mangfoldigheden i idræt. Seerne får bedre mulighed for at stifte bekendtskab med idrætsgrene, vi ellers ikke ser så hyppigt i tv. Det styrker dansk idræt og vil forhåbentlig bidrage til at inspirere endnu flere til at dyrke sport,« siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.