UCI kræver begrundelse for Armstrong-straf
UCI venter på redegørelse fra antidopingmyndigheder, før unionen vil kommentere Armstrong-affære yderligere.

Lance Armstrong har opgivet forsøget på at stoppe den dopingsag, han er blevet angrebet med gennem de seneste år.

Selv siger 40-årige Armstrong, at det amerikanske antidopingagentur (Usada) kan gøre, hvad de vil. Og Usada vil ikke bare give texaneren en livsvarig karantæne, man vil også fratage Armstrong alle sportslige resultater siden 1998.

Altså blandt andet strippe Armstrong for de syv historiske sejre i Tour de France. Usada føler sig berettiget til både at udelukke Armstrong og tage alle titler og resultater fra ham.

Den internationale cykelunion (UCI) har fredag udsendt en pressemeddelelse, hvori unionen noterer sig, at Armstrong har opgivet at kæmpe i sagen mod ham.

UCI kræver en begrundelse fra Usada, før unionen vil kommentere på det faktum, at Usada vil fratage Armstrong alle resultater siden 1998 og give ham en livstidskarantæne fra enhver sport underlagt de internationale antidopingregler - den såkaldte Wada-kode.

Altså også eksempelvis triatlon, som Armstrong ellers var begyndt at dyrke på højt plan, efter han for et par år siden pensionerede sig selv som cykelrytter for anden gang i karrieren.

UCI henviser til artikel 8.3 i Wada-koden og understreger, at Usada nu har pligt til at redegøre over for UCI, Wada og Armstrong, hvorfor man vil straffe Armstrong og tage alle resultater fra ham.

Cykelunionen vil ikke kommentere sagen yderligere, før unionen får omtalte forklaring af Usada.

/ritzau/