UCI får nej til at se Armstrongs dopingsag
Cykelunionen får ikke lov til at se papirerne fra sagen mod den tidligere toprytter Lance Armstrong.

Den internationale cykelunion (UCI) har tidligere forsøgt at dække over doping-misbrug i sporten. Det siger det amerikanske antidopingagentur (USADA), der derfor nægter UCI at se papirerne i sagen mod den syvdobbelte Tour de France-vinder, Lance Armstrong.

UCI ønsker at få indblik i sagen, men USADA mener, at det vil være som at slippe ræven løs i hønsehuset.

- Det var under UCI's opsyn, at det amerikanske cykelhold blev ramt af dopingkonspirationer. Så det er klart, at unionen har stærk interesse i at dække over det, der er sket, siger USADA-direktør, Travis Tygart fredag til AFP.

I et brev til USADA tidligere på sommeren forklarede UCI's formand, Pat McQuaid, at unionen ønsker adgang til beviserne, så et uafhængigt panel kan afgøre, om der skal rejses sag mod Armstrong.

USADA mener dog, at UCI har dækket over udstrakt brug af epo og bloddoping ved blandt andet at holde positive blodprøver hemmelige. Det har den internationale cykelunion benægtet.

Men det amerikanske dopingagentur holder fast i, at de vil køre sagen uden nogen form for indblanding.

- De, som forsøger på at dække over sandheden, kommer ikke til at stoppe os fra at gøre vores arbejde på vegne af rene udøvere og alle atleters integritet, siger Travis Tygart.

Det var i juni, at USADA sigtede Lance Armstrong og flere af hans hjælperyttere for doping eller medvirkende dertil. Hvis det bliver bevist, at stjernerytteren var dopet, så kan han miste alle sine syv Tour de France-titler.

USADA hævder, at de har vidner, der kan bevise, at Armstrong og fem andre, der var tilknyttet amerikanerens hold, tog del i doping i årene 1998 til 2011.

Lance Armstrong nægter sig skyldig og har sagsøgt dopingagenturet for at krænke sine rettigheder.

/ritzau/