UCI: Contadors pointsag er lagt død

Bjarne Riis skal ikke forvente, at den internationale cykelunion UCI igen tager sagen om Alberto Contador op.

Sagen om Alberto Contadors mulighed for at samle vigtige World Tour-point ind til sit danske hold betragtes efterhånden som død og begravet i den internationale cykelunion (UCI).

Det fortæller UCI's talsmand, Enrico Carpani, til Ritzau.

- Reglen vil ikke blive ændret. Det er ikke noget nyt herfra. Vi skal respektere reglerne, siger Carpani med henvisning til den regel, der betyder, at dopingdømte Alberto Contador ikke kan indsamle point til Saxo Bank-Tinkoff Bank-holdet til og med 2013.

Så det bliver overhovedet ikke diskuteret mere?

- Nej. Det er i hvert fald ikke planen. Jeg kan ikke garantere, at det aldrig vil blive diskuteret igen, men i dag er det ikke noget emne i UCI. Der blev truffet en beslutning i juni, og den ventes ikke at blive ændret, fortæller Carpani.

Saxo Bank-holdejer Bjarne Riis har tidligere været dybt frustreret over, at reglen gælder for hans spanske cykelstjerne. Den blev nemlig først indført, efter at Alberto Contador var blevet idømt karantæne.

Derfor har Bjarne Riis argumenteret for, at reglen ikke bør gælde for spanieren.

Men der er ingen hjælp af hente fra UCI's side.

- Reglen vil ikke blive ændret, og hvad der også er vigtigt at forstå er, at reglen overhovedet ikke vil ændre sig på grund af hr. Riis. Så ville man jo kunne lave om på samtlige regler, siger Carpani.

Bjarne Riis har angiveligt bedt UCI-chef Pat McQuaid om at få lov til at køre sagen videre ved den internationale sportsdomstol (CAS). Ifølge holdejeren går det dog langsomt med at få et svar.

Talsmand Carpani kender dog ikke noget til den udvikling, fortæller han.

Alberto Contador vender tilbage fra sin karantæne 5. august og stiller til start i Vuelta a España senere på måneden.

Saxo Bank-Tinkoff Bank ligger i øjeblikket nederst på World Tour-ranglisten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.