U23-verdensmester er selvsikker før rekordforsøg
Den danske U23-verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, føler sig sikker på, at han vil slå Ole Ritters gamle timerekord. Foto: Ntb Scanpix/Reuters
Mikkel Bjerg vil lørdag slå den danske timerekord i banecykling, og han er overbevist om succes.

I 1974 tilbagelagde den danske cykellegende Ole Ritter 48,879 kilometer på en time rundt på en cykelbane.

Med den præstation er han fortsat indehaver af den danske timerekord, men den står for fald lørdag.

I forbindelse med DM i banecykling vil den nykårede danske U23-verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, forsøge at slå rekorden.

Og ifølge ham selv bliver det ikke noget problem.

- Det er jo bare den danske timerekord, så det er jo ikke det sværeste. Det er ikke noget problem at slå den, men det kan selvfølgelig være, at jeg har en punktering undervejs.

- Jeg er ret sikker på, at jeg slår den, lyder det fra Mikkel Bjerg i en pressemeddelelse.

Der er sket meget siden Ole Ritters rekordpræstation med både materiel og træning. En del af forklaringen på, at rekorden står endnu, er også, at ikke voldsomt mange har forsøgt at slå den i nyere tid.

I januar i år slog den danske mester i enkeltstart, Martin Toft Madsen (Almeborg-Bornholm), faktisk rekorden, men en positiv dopingtest i forbindelse med rekordforsøget gjorde, at han mistede rekorden igen.

Lørdag omkring klokken 13 gør Bjerg forsøget på at slå rekorden, og han agter at slå den med flere kilometer.

- 52 kilometer er en milepæl for mig. Det er den barriere, som man snakker om, så det er spændende at se, om jeg kan bryde den. Det bliver specielt at køre en time, for det har jeg aldrig gjort før. Det er ukendt land for mig, siger han.

Martin Toft Madsen nåede i januar 52,114 kilometer. Verdensrekorden indehaves af briten Bradley Wiggins, som i 2015 nåede hele 54,526 kilometer på en time.

/ritzau/