Tyvetrick i filmby: Pas på luksus-uret
I den celebre ferieby Cannes har en bande frarøvet turister værdifulde ure til en værdi af flere millioner.

Velhavende besøgende skal for tiden passe godt på deres dyrebare armbåndsure i den sydfranske film- og ferieby Cannes.

Her er langfingrede tyve nemlig på spil, og de udfolder store evner udi at snuppe de kostbare smykke-genstande direkte fra armene af folk.

På kun to uger har feriegæster i badebyen fået frastjålet ure til en samlet værdi af knap otte millioner kroner.

Siden midten af juli har banden slået til flere steder langs den franske Riviera-kyst. Og metoden lader til at være helt simpel:

Banden finder frem til en person, der har et værdifuldt ur på armen. Når personen er fundet, følger de efter den intetanende mand eller kvinde, indtil han eller hun når sin bil.

Når bilen tændes, kører et af bandens medlemmer hurtigt forbi bilen på en scooter.

Derefter kører tyveknægten forbi bilen og vipper sidespejlet på bilen. Når føreren rækker armen ud for at sætte spejlet tilbage på plads, kører et andet medlem op på siden af bilen på sin scooter og fravrister ejeren sit ur.

Blandt de uheldige ofre er en russisk turist, der blev frarøvet sit armbåndsur af mærket Richard Mille til en værdi af lige omkring fire millioner kroner.

Han mistede det, da han ankom i luksusbilen Bentley til sin ferielejlighed i Cannes.

Det lokale politi tror, at det er en bande fra Napoli i Italien, der står bag de mange tyverier. De organiserede kriminelle har tidligere udført lignende tyverier samme sted i årene 2007 til 2009.

Hvert år besøger mange hundrede tusinder turister feriebyen, der ligger lige ud til vandet i det sydlige Frankrig. Byen er et populært feriemål for skuespillere, modeller og velhavende forretningsmænd.

Cannes er også kendt for sin årlige filmfestival.

/ritzau/AFP