Tyvebande anholdt for indbrud i København
Optrævling af et stort computertyveri satte politiet på sporet af fem, der mistænkes for at være en tyvebande.

Københavns Politi har anholdt fire mænd og en kvinde fra Københavns-området, der alle sigtes for omfattende indbrud og hæleri.

Ved ransagninger hos dem har politiet fundet computere, B&O-højttalere, kontanter, smykker og en masse værktøj, herunder elektronisk værktøj.

To af de anholdte fremstilles fredag i grundlovsforhør, fordi politiet vil have dem varetægtsfængslet. Resten slipper sandsynligvis med at blive sigtet for indbrud eller hæleri, oplyser vicepolitiinspektør Tommy Laursen, Københavns Politi.

De mistænkte indbrudstyve, der er mellem 25 og 40 år, kom i politiets søgelys på grund af telefonaflytninger i en anden stor indbrudssag.

Siden april har indbrudsgruppen på Station Bellahøj efterforsker et indbrud, hvor der blev stjålet 600 bærbare computere til en værdi af omkring 2,8 millioner kroner.

- Vi har haft aflytninger oppe, og det var på den måde, vi opdagede de fem personer, siger Tommy Laursen.

I sagen om de stjålne computere er 17 sigtet og to personer, hvoraf den ene kommer fra rockergruppen Bandidos, har fået hver fire måneders fængsel for hæleri.

Nogle af de fem, der blev anholdt torsdag, kan også se frem til at blive sigtet i denne sag.

I den nye sag har politiet beslaglagt en stor mængde tyvekoster, der stammer fra indbrud i blandt andet København og Nordsjælland.

- Vi har fundet tyvekoster fra en mængde indbrud i København og Nordsjælland, og der forestår et hårdt og slidsomt arbejde med at gennemgå tingene og finde ud af, hvor de stammer fra, siger Tommy Laursen.

Derfor varer det et stykke tid, før politiet har en endelig opgørelse over de fundne tyvekoster.

/ritzau/