Tyve klipper festivalgæsters armbånd

Selvom der generelt er sket færre tyverier på årets Roskilde Festival, så går nogle tyve efter gæsternes armbånd.
Selv når tøjet ryger, bliver armbåndet siddende. Hvis ikke en tyv har udset sig det.
Selv når tøjet ryger, bliver armbåndet siddende. Hvis ikke en tyv har udset sig det. Foto: Mie Brinkmann / POLFOTO

For en festivalgæst er armbåndet sandsynligvis det dyreste og vigtigste, de bærer på sig under opholdet på den støvede Dyrskueplads i Roskilde. Et almindeligt festivalarmbånd koster i år 1.725 kroner.

På årets Roskilde Festival er der to nætter i træk blevet stjåletarmbånd fra festivalens gæster. Armbånd, der bliver klippet direkte fra ofrenes håndled.

I nat gik det ud over en 22-årig mand, der klokken 19.30 blev overfaldet af tre mænd, da han var på vej mod campingpladsens midlertidige togstation, oplyser Midt- og Vestsjællands politi.

De tre mænd slog den 22-årige og stjal hans sko og klippede hans armbånd af.

En af gerningsmændene beskrives som ca. 25-35 år og ca. 185-190 cm høj. Han er af udenlandsk afstamning - muligvis egyptisk og er stor af bygning. Under overfaldet var han Iført sort T-shirt med hvid heavy metal-mønster og mørke cowboy bukser.

Også forrige nat resulterede et overfald i to klippede armbånd. Da gik det ud over en 29-årig kvinde og en 31-årig. Fem mænd angreb dem på campingpladsen, holdt dem til jorden, mens de sparkede dem. Og sluttede af med at klippe deres armbånd af.

Generelt set foregår der dog væsentligt færre tyverier på festivalens campingplads sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Indtil videre har politiet modtaget 244 anmeldelser om tyverier. I samme tidsrum i 2010 var tallet 346.

Men tyveknægtende er stadig derude. Tilsyneladende er det især digitalkameraer og punge, der er i høj kurs. Politiet opfordrer derfor campingpladsens gæster om ikke at efterlade værdigenstande i teltene, når de forlader dem.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.