Tyskland sender 850 politifolk til grænsen til Østrig
Hundredvis af ekstra tyske betjente skal hjælpe med at kontrollere Bayerns grænse, der presses af migranter.
Her venter flygtninge og migranter i Slovenien på at komme ind i Østrig, hvorfra de typisk drager videre til Tyskland og måske Sverige. Billedet er fra den 5. november.
Her venter flygtninge og migranter i Slovenien på at komme ind i Østrig, hvorfra de typisk drager videre til Tyskland og måske Sverige. Billedet er fra den 5. november. Foto: Darko Bandic/AP

Det tyske forbundspoliti kommer kollegerne i den sydtyske delstat Bayern til hjælp.

Delstaten har i de seneste måneder været - og er stadig - under stort pres på grund af de tusindvis af migranter og flygtninge, der kommer op til Tyskland sydfra.

En talsmand for politiet i München i Bayern siger, at forstærkningen af betjente skal hjælpe med at registrere migranter, som kommer til Tyskland over grænsen til Østrig.

Der etableres to nye politistationer i grænsebyerne Freilassing og Kempten, siger talsmanden, som dermed bekræfter en tidligere melding fra politikere fra regeringspartiet CSU i Bayern.

Den regionale regering i Bayern har kritiseret forbundskansler Angela Merkel, der ellers kommer fra CSU's konservative søsterparti, CDU.

Merkel har ført en lempelig politik over for den massive strøm af migranter og flygtninge, der er trængt op igennem Europa til de nordeuropæiske lande.

Der er tale om mennesker, som flygter fra krigen i Syrien, men der er også mange mennesker, som flygter fra armod og håbløshed i andre dele af Mellemøsten og i Afrika.

CSU har i ugevis opfordret til, at forbundsrepublikken indfører skrappere kontrol ved grænserne.

Der kommer dagligt omkring 6300 flygtninge eller migranter over grænsen til Bayern fra Østrig.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.