Tyskland og Frankrig redder Euroen

Det er lykkes lederne af de to stærkeste lande i Europa at blive enige om en aftale, der skal redde Grækenland - og Euroen .
Tysklands forbundskansler Angela Merkel og den franske præsident Nicolas Sarkozy er i sidste øjeblik nået frem til en aftale om en hjælpepakke til Grækenland.
Tysklands forbundskansler Angela Merkel og den franske præsident Nicolas Sarkozy er i sidste øjeblik nået frem til en aftale om en hjælpepakke til Grækenland. Foto: Polfoto/AP/Ferdinand Ostrop / POLFOTO

De 17 lande bag Euro-samarbejdet kan muligvis ånde lettet op. For en stund i hvert fald.

Efter seks timer lange forhandlinger i den tyske hovedstad, Berlin, er det lykkes Tysklands Angela Merkel og Frankrigs Nicolas Sarkozy at blive enige om en fælles aftale, der kan forhindre, at gældskrisen i Europa spreder sig yderligere.

Det fortæller regeringskilder fra den tyske, franske og græske regering ifølge avisen The Guardian.

Ledere af de to stærkeste lande i Europa har ellers længe ikke kunnet blive enige om, hvem der skal bære de økonomiske tab, der følger ved at give Grækenland en ny hjælpepakke for at redde landet fra konkurs - og på sigt også selve Euroen.

Ingen detaljer i den endelige aftale er endnu afsløret, men det formodes, at den nye redningspakke vil være på 110 milliarder euro, hvilket svarer til 820 milliarder danske kroner.

Den tyske kansler og den franske præsidents aftale vil blive præsenteret klokken 12 torsdag, når lederne fra de 17 lande i Euro-samarbejdet samles til møde.

Forinden har formand for EU-Kommissionen José Manuel Barroso været ude og slå hånden i bordet for, at der kommer en fælles aftale.

"De negative konsekvenser vil kunne mærkes i alle hjørner af Europa og udenfor. Ledere nødt til at komme til bordet at sige, hvad de kan gøre, og hvad de vil gøre - ikke, hvad de ikke kan gøre og ikke vil gøre," lød det alvorligt fra formanden.

Kilde: The Guardian

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.