Tyskland: Assads regime smuldrer
Premierminister Hijabs flugt er tegn på, at regimet i Syrien er i opløsning, mener Tysklands udenrigsminister.

Tyskland siger mandag, at den syriske premierminister Riyad Hijabs afhopning viser, at præsident Bashar al-Assads regime meget hastigt er ved at smuldre.

- Rapporten viser, hvor langt erosionsprocessen i Assads regime er kommet, siger Tysklands udenrigsminister, Guido Westerwelle, i en erklæring.

- Begivenhederne viser også, hvor nødvendigt det er med en øjeblikkelig afslutning på voldshandlingerne og at få etableret en midlertidig regering uden Assad, hedder det videre.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at Hijab er hoppet af og nu støtter oppositionen, efter at syriske statsmedier oplyste om premierministerens abrupte afsked kun to måneder efter, at han blev udpeget.

Hijab siger, at han er hoppet af i protest mod det "folkemord", som Assad udfører mod sit eget folk.

- Jeg meddeler min afhopning i dag fra dræber- og terrorregimet, og jeg melder mig under oprørernes faner, siger han i en erklæring, som er blevet læst op af hans talsmand Mohammed al-Otri på nyhedskanalen al-Jazeera fra Amman i Jordan.

Hijabs afhopning er den højest rangerende i det 17 måneder lange oprør og et nyt slag mod Assad, som allerede har set 31 af sine generaler krydse grænsen til Tyrkiet for at melde sig hos oprørerne, ligesom et stigende antal ambassadører forlader deres poster.

/ritzau/AFP