Tyskere vil teste bøssepingviner
En tysk zoologisk have vækker vrede blandt bøsser. Haven vil nemlig forsøge at omvende en flok tilsyneladende homoseksuelle pingviner.

Hvad gør man, hvis man gerne vil friste fem mænd, der tilsyneladende er tilfredse med hinandens selskab? Man sender da bud efter en flok sprøde svenske damer!

Den løsning nåede ledelsen i Bremerhavens Zoo am Meer frem til, da man skulle løse problemet med den manglende yngel i pingvin-anlægget. Den tyske zoologiske have har kun oplevet en enkelt fødsel blandt de sjældne Humboldt-pingviner, som haven ejer seks hanner og fire hunner af. Problemet er, at de seks hanner er mere interesserede i hinanden end i hunnerne, og de hopper hellere på vennen end veninden.

»Vi ved ikke, om de tre hanpingvin-par virkelig er homoseksuelle, eller om de bare har knyttet tætte bånd, fordi der er mangel på hunner,« siger havens direktør, Heike Kueck, til Der Spiegel.

Derfor har direktøren sendt bud efter fem smækre pingvindamer fra Sverige, og meningen er så at teste, om de kræsne hanpingviner kan stå for fristelsen.

Men planen om at bøsseteste pingvinerne har fået flere foreninger, der varetager homoseksuelles rettigheder, til at protestere mod den zoologiske have. Ifølge foreningerne »har pingviner ret til at danne par uden menneskelig indgriben«, skriver BBC.