Tyskere kom tæt på Champions League
Borussia Mönchengladbach var lige ved at levere overraskelsen, men tyskerne må nøjes med Europa League.

De sidste billetter til gruppespillet i Champions League var onsdag aften i spil, og trods lige-ved-og-næsten af tyske Borussia Mönchengladbach udeblev overraskelserne.

Tyskerne tabte i sidste uge 1-3 på hjemmebane til Dynamo Kiev, og derfor havde de fleste afskrevet klubben i kampen om de store penge.

Men frem til to minutter før tid levede håbet for tyskerne, der på et selvmål og et regulært mål var foran 2-0 i Kiev og derfor kun havde brug for en enkelt pind yderligere for at gå videre.

Men indskiftede Ideye Brown viste sin kølighed til sidst og sendte ukrainerne videre til gruppespillet.

Skotske Celtic vandt hjemme 2-0 over svenske Helsingborg og er videre med samlet 4-0, mens rumænske Cluj også sikrede sig den videre deltagelse ved at for anden gang at vinde over sidste sæsons overraskelse FC Basel. Cluj vinder samlet 3-1.

Dertil holdt Spartak Moskva tyrkiske Fenerbahce fra gruppespillet, da russerne fik 1-1 i Istanbul. Dermed er moskovitterne videre med 3-2 samlet.

FC København-Lille var den eneste kamp, som ikke blev afgjort i ordinær spilletid, da Lille vandt den ordinære spilletid med 1-0 - samme cifre som FCK vandt med i Parken i sidste uge.

Alle taberne i playoff-runden træder ind i gruppespillet i Europa League.

/ritzau/