Tyskere giver nationalsang en kold skulder
Sami Khedira forstår ikke kritikken af hans manglende lyst til at synge nationalsangen før landskampe.

Den tyske landsholdsstjerne Sami Khedira ryster på hovedet af de kritikere, der siden EM-nederlaget mod Italien har skældt ham og andre tyskere ud for ikke at synge med på den tyske nationalhymne før kampene.

Real Madrid-spilleren med de tunesiske rødder kalder det en kunstig diskussion og slår fast, at han også i fremtiden vil holde mund, mens nationalsangen gjalder over stadion.

- Det er et fint tegn, når en landsholdsspiller synger nationalmelodien, men det gør ham ikke til en god tysker. En god tysker er man, når man taler godt tysk og lever efter landets værdier. Og det er tilfældet hos os alle, siger Sami Khedira ifølge dpa.

Efter den skuffende exit efter semifinalen ved EM blev de tyske landsholdsspillere fra flere sider kritiseret for, at de undlod at synge med på "Lied der Deutschen".

Det drejede sig blandt andre om Khedira, Mesut Özil, der har rødder i Tyrkiet og Lukas Podolski, som er født i Polen. Det viste, at spillerne manglede passion, hed det dengang.

Men landstræner Joachim Löw siger før onsdagens venskabskamp mod Argentina, at der heller ikke fremover vil være sangpligt for spillerne på det multikulturelle tyske landshold.

- Nogle typer af kritik trætter mig, siger Löw

- Det er glimrende at synge med på hymnen. Men det er på ingen måde noget tegn på god holdånd og da slet ikke noget bevis for manglende lyst til at kæmpe.

- Alle vores spillere identificerer sig fuldt og helt med holdet, landsholdstrøjen og med Tyskland, fastslår Joachim Löw ifølge fodboldmagasinet Kicker.

Andre steder ser man mere alvorligt på spillere, der vælger at droppe skråleriet.

Tidligere på sommeren smed den serbiske landstræner Sinisa Mihajlovic den talentfulde Fiorentina-spiller Adem Ljajic af landsholdet, fordi han ikke sang med på den serbiske nationalhymne før en venskabskamp.

/ritzau/