Tysk undskyldning for skandalekamp efter 25 år
Den tidligere tyske landsholdsspiller Hans-Peter Briegel undskylder den tyske indsats i en skandaløs VM-kamp, der blev spillet for 25 år siden.

For 25 år siden var fodboldverden vidne til en af de mest skamfulde og opsigtsvækkende kedelige fodboldkampe i historien. Den stod imellem Vesttyskland og Østrig ved VM i 1982. Men nu undskylder en af spillerne fra dengang den miserable indsats. Kampen endte 1-0 til Tyskland, et resultat der bragte begge hold videre. Men samtidig sad en flok frustrerede spillere fra Algeriet og så deres VM-chancer blive forpurret af to hold, der spillede mere på tværs og tilbage, end de spillede frem ad banen. En af dem, der var med fra Tyskland, var Hans-Peter Briegel, og det er ham, der nu går ud og undskylder overfor Algeriets spillere.

»Jeg kan kun undskylde overfor Algeriet, for de havde fortjent at kvalificere sig til næste runde,« siger Hans-Peter Briegel.

Tyskland kom foran 1-0 efter ti minutter, og eftersom begge hold kunne bruge det resultat til at komme videre, gik spillet fuldstændig i stå, hvilket fik det spanske publikum til at råbe ’ud ud’, imens de algierske tilskuere viftede med pengesedler som tegn på, at kampen var aftalt.

Bedre sent end aldrig

På Algeriets ambassade i København tager man vel imod undskyldningen.

»Den er vi glade for. Hans-Peter Briegel er en stor spiller, og det er rart, at han siger det, men vi ville gerne havde haft den undskyldning noget før,« siger en af ambassadens diplomater, der med vanlig diplomatisk diskretion ikke vil have sit navn på tryk.

»Alle i Algeriet kan huske den kamp. Det var første gang, vi var med, og vi havde et godt hold med flere spillere, der spillede i store europæiske ligaer. Jeg kan huske, at alle var chokerede over kampen, og bagefter gik der rygter om, at der skulle være omkamp, fordi FIFA havde noteret sig noget lusket omkring kampen.«

Omkampen kom aldrig, men til gengæld ændrede FIFA reglerne, så kampene i sidste runde af puljespillet altid skal spilles samtidig.

Ingen undskyldning fra Østrig

I Østrig har den tidligere landsholdsspiller Herbert Weber til gengæld ikke den store lyst til at rode op i fortidens synder.

»Den sag har jeg ingen kommentarer til. Det er også så længe siden, det er jo mere end 28 år siden. Og med hensyn til Hans-Peter Briegels undskyldning, så må det være hans egen sag,« siger Herbert Weber.

Og selvom Herbert Webers hovedregning svigter, er de knap 25 år, der retteligt er gået siden kampen, også nok til at læge de algierske sår.

»Ja, ja,« griner diplomaten fra ambassaden i København:

»De diplomatiske bånd imellem Algeriet og Tyskland er helt fine.«