Tysk præsident kan væltes af mystisk boliglån
I Tyskland vækker sagen forargelse, og forbundspræsidenten er kommet i krydsild i medierne, hvor man kræver en fuld forklaring på hans adfærd i forbindelse med det kontroversielle boliglån. Foto: AP Photo / Markus Schreiber, File / POLFOTO
Avis afslører, at Wulff har truet chefredaktør med sagsanlæg ved udsigten til artikel om præsidentens millionstore privatlån til huskøb.

Den tyske forbundspræsident Christian Wulff er under pres i en beskidt sag om mulig bestikkelse, der kan føre til statschefens afgang.

Ifølge avisen Bild truede Wulff nemlig avisens chefredaktør,Kai Diekmann med sagsanlæg, hvis han offentliggjorde oplysninger om millionlånet.

Det skriver avisen ifølge BBC News tirsdag.

Selve artiklen blev bragt den 13. december sidste år, hvor det blev afsløret, at statschefen i oktober 2008 lånte 500.000 euro - svarende til 3,7 millioner kroner - af en forretningsmand og nær ven.

Pengene skulle angiveligt bruges på en villa nær byen Hannover.

På daværende tidspunkt var Wulff regeringschef for delstaten Niedersachsen, og den private transaktion var derfor ulovlig, da det indebærer en risiko for bestikkelse af politikere.

Mandag aften kom det desuden frem, at forbundspræsidenten også skulle have kontaktet avisens forlags hovedaktionær, Friede Springer, ligeledes for at standse offentliggørelsen.

Wulff afviser at have optrådt vildledende i sagen. En talskvinde for ham er af tyske ARD TV tirsdag citeret for at sige, at præsidenten betragtes mediernes frihed som "et værdifuldt gode".

Kilde: BBC News